Altijd op de hoogte blijven? Volg @tourdewaard op Twitter!

25 aug

45e Tour de Waard prooi voor Bart van Haaren

Ook de 45e editie van de Tour de Waard kan worden samengevat  als een groot succes. Vele duizenden toeschouwers zagen hoe de renners en rensters in de diverse disciplines een sportieve strijd uitvochten.

Local hero Mike Tesselaar wist de sportklasse op zijn naam te schrijven, waarbij hij op het podium werd geflankeerd door Cees Snoek (2e) en Jeroen Duyn (3e). Mike legde daarmee beslag op de Dekker Chrysanten Cup.

Voordat de dames aan de start verschenen, was het de beurt aan misschien wel de wielerhelden en -heldinnen van de toekomst. Drie leeftijdscategorien streden in de Rabo Dikke Banden race om de winst. Hoewel Pluvius op dat moment zijn sluizen openzette, was het enthousiasme op het kletsnatte parcours er niet minder om. De uitslag kunt u hier vinden.

De Tour de Waard werd voortgezet door de G-race, een wedstrijd voor wielerliefhebbers met een verstandelijke beperking. Deze koers kon op zeer veel enthousiasme rekenen van deelnemers en publiek.

De dameskoers werd ingeleid met een minuut stilte voor de een dag eerder in Grenoble overleden Annefleur Kalvenhaar. Dit grote veldrijd en mountainbike talent  kwam na een valpartij tijdens een wereldbekerwedstrijd in Meribel te overlijden. Ze mocht slechts twintig jaar worden. Tour de Waard wenst iedereen in haar omgeving heel erg veel sterkte.

De dameskoers was zeer spektaculair om te volgen. Met grote naam Iris Slappendel (Nederlands kampioene) in het peloton werd er verbeten gestreden om de winst, die uiteindelijk in de vorm van de Xyot Media Beker naar Nina Kessler ging, voor Henriette Woering en Nike Beckeringh.

Om 16.00 verschenen de matadoren van de elite aan de start voor de 100 km koers. De strijd was ontzettend hard, er werd bijzonder snel gereden, uiteindelijk stond er een gemiddelde van 47 op de teller van winnaar Bart van Haaren. Hiermee verwees hij Mike Terpstra en Jeroen Breewel naar de 2e en 3e plaats en veroverde de Ruiter Dakkapellen Bokaal.

Door goed samenspel van de Metec formatie (Peter Koning cs) ging de winst van het Breed Schilderwerken Klassement uiteindelijk naar Dennis Smit. Voor meer info klik hier.

De volledige uitslagen zijn hier te zien.

Vrijwilligers, renners, toeschouwers, ondernemers, kortom, iedereen die betrokken is geweest bij weer een succesvolle editie van de Tour de Waard, namens het bestuur, bedankt, en tot volgend jaar!

 

 

 

 

Overige nieuwsberichten

Uitslagen Winter Tour de Waard 2018

De uitslagen van de Winter Tour de Waard, die begin november werd verreden op en rond het strand van Luna. ...

lees meer »

Winter Tour de Waard 2018

  ...

lees meer »

Foto's Dikke Banden Race 2018 & eerdere edities

De Dikkebandenrace is al jaren een onmisbaar evenement bij Tour De Waard. Hieronder hebben wij de foto's van deze edities voor u op een rijtje gezet:...

lees meer »

Uitslag Dikke Banden Race 2018

De uitslagen van de helden van de toekomst - de deelnemers aan de Dikke Banden Race - is ...

lees meer »