Altijd op de hoogte blijven? Volg @tourdewaard op Twitter!

19 aug

44e Tour de Waard groot succes!

 

Heel wielerminnend Nederland en alle inwoners van Heerhugowaard en omstreken kijken er het hele jaar naar uit: de derde zondag in augustus. Ook dit jaar werd op deze dag weer de gezelligste en populairste wielerronde van Noord-Holland (en misschien ook wel daarbuiten) gehouden. 

De 44e editie begon ’s morgens om 10.00 met de Dekker Chrysanten Sportklasse race. De deelnemers maakten er direct vanaf het startschot een spannende race van, waarbij Raymond Bakker na zestig kilometer als eerste over de streep ging. Op het podium werd hij geflankeerd door Edwin van Beek (2e) en Brian Burggraaf. 

Om 11.45 was het de beurt aan misschien wel de profs van de toekomst. Zo’n veertig jongens en meisjes deden mee aan de Rabo Dikke Banden Race. Er waren drie leeftijdscategorieën waarin door alle deelnemers met veel plezier werd gestreden om de overwinning. De uitslagen worden z.s.m. op www.tourdewaard.nl gezet. 

Een uur later, om kwart voor een, was het de beurt aan de G-fietsers. Dit zijn sportievelingen die ondanks een beperking enthousiast meededen met hun races.  Ook deze uitslag komt spoedig online. 

 Om kwart voor twee, terug van heel lang weggeweest, (de laatste dameskoers is alweer even terug)  verschenen zo’n veertig dames aan de start die de krachten zouden gaan meten bij de 60 kilometer tellende Bleeker Transport Bokaal. De dames maakten na een rustige start er een spannende koers van waarbij de ontsnappingen niet van de lucht waren. Na een interessante strijd wist Danielle Lissenberg – Bekkering uiteindelijk haar wiel als eerste over de streep te drukken. Tweede werd Leonie Ubbinge en Aafke Eshuis legde knap beslag op de derde plaats. 

Om 16.00 was het tijd voor het pièce de résistance, de 100 kilometer voor de Elite, welke werd verreden onder de naam Cafe Cirkus Koers. Het beloofde op voorhand een zeer interessante strijd te worden, want het 2/3 podium van 2012 te weten Peter Koning (1e) en Dennis Smit (2e)  - allebei Metec – verschenen niet aan de start aangezien Metec de Ronde van Midden Brabant en de Bergomloop Simpelveld die ook op 18 augustus worden verreden rijdt. 

Hoewel het weer in het begin misschien iets minder mooi was dan de afgelopen jaren zagen toch vele toeschouwers, zelfs aanzienlijk meer dan vorig jaar,  een prachtige strijd. De honderd kilometer werd in een razend tempo afgelegd waarbij de renners het publiek een zeer attractief schouwspel voorschotelden, terwijl ook het zonnetje weer tevoorschijn kwam. 

Na iets meer dan twee uur wist Pieter Scheerens zich de sterkste. Op het podium vergezelden Patrick Bos en Ton Slippens, nota bene al in 1997 winnaar van de Tour de Waard de snelste man van de dag. 

Het Breed Schilderwerken Klassement, dat vandaag haar laatste race zag meetellen, had Koos Jeroen Kers als winnaar. Gezien de voorsprong die Kers had, was dit al voor de afsluitende race duidelijk. Wel was de strijd om de plaatsen twee tot en met vijf nog niet gedaan, en er werd dan ook flink om gereden. De uiteindelijke uitslag kunt u hier vinden . 

Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde dag waarin sportiviteit en gezelligheid hand in hand gingen en kijkt uit naar de 45e editie van volgend jaar. Kijk voor de laatste nieuwtjes op www.tourdewaard.nl en www.facebook.com/tourdewaard.

Overige nieuwsberichten

Uitslagen Winter Tour de Waard 2018

De uitslagen van de Winter Tour de Waard, die begin november werd verreden op en rond het strand van Luna. ...

lees meer »

Winter Tour de Waard 2018

  ...

lees meer »

Foto's Dikke Banden Race 2018 & eerdere edities

De Dikkebandenrace is al jaren een onmisbaar evenement bij Tour De Waard. Hieronder hebben wij de foto's van deze edities voor u op een rijtje gezet:...

lees meer »

Uitslag Dikke Banden Race 2018

De uitslagen van de helden van de toekomst - de deelnemers aan de Dikke Banden Race - is ...

lees meer »