Altijd op de hoogte blijven? Volg @tourdewaard op Twitter!

06 okt

Peter Koning tekent profcontract bij Australische ploeg

 

 

De winnaar van de Tour de Waard 2012 verruilt woonplaats Venhuizen de komende twee jaar voor het Australische Melbourne.  

De 23 jarige Noord-Hollander, die overkomt van Metec-TKH,  wordt bij de Australische Pro Continentale ploeg ploeggenoot van onder andere landgenoten Wouter Wippert en Florian Goesinnen. 

Koning startte zijn wielercarrière in 2005 bij HRTC Hoorn. In 2007 werd hij lid van het Sinnige Bouw Wielerteam. In 2009 maakte hij de overstap naar het Line Lloyd, later Rucanor Line Cycleteam en de laatste drie jaar reed hij voor Metec-TKH. 

In 2013 boekte Koning mooie resultaten in de Ronde van Zuid-Holland (2e), DK tijdrijden (1e), Wielerronde van Vorden (2e), Ronde van Elburg (1e), Ronde van Elspeet (2e), Ronde van Nunspeet (3e). Daarnaast werd Koning 7e op het NK tijdrijden voor profs, nog mooi 6e in de afgelopen Tour de Waard en afgelopen maand nog 1e in de Ronde van Sint Pancras.  

We wensen Peter heel veel succes bij zijn nieuwe ploeg!

Overige nieuwsberichten

Uitslagen Winter Tour de Waard 2018

De uitslagen van de Winter Tour de Waard, die begin november werd verreden op en rond het strand van Luna. ...

lees meer »

Winter Tour de Waard 2018

  ...

lees meer »

Foto's Dikke Banden Race 2018 & eerdere edities

De Dikkebandenrace is al jaren een onmisbaar evenement bij Tour De Waard. Hieronder hebben wij de foto's van deze edities voor u op een rijtje gezet:...

lees meer »

Uitslag Dikke Banden Race 2018

De uitslagen van de helden van de toekomst - de deelnemers aan de Dikke Banden Race - is ...

lees meer »