Altijd op de hoogte blijven? Volg @tourdewaard op Twitter!

08 jul

Tour de Waard Tourpoule update: spanning aan de top!

 

 

De renners genieten van hun eerste rustdag en dus een mooi moment om even terug te blikken op de eerste week van de 100e editie van de Tour de France  - en op de stand in de Tour de Waard Tourploeg.
 
De eerste drie dagen werd er gereden in het verbluffend mooie landschap van Corsica. Op dit eiland vierde de Nederlandse wielerploeg Argos Shimano met de overwinning van Kittel in de eerste etappe een groot feest, temeer daar de Duitse sprinter de tweede etappe in het geel mocht starten. Ton Blink en Frank Reiber scoorden 63 punten en stonden daarmee bovenaan.
 
De tweede etappe ging naar Ajaccio, de plaats waar Napoleon in 1769 het levenslicht zag. Jan Bakelants won verrassend en nam de gele trui over van Kittel. De laatste etappe op Corsica werd gewonnen door Simon Gerrans. 
 
De vierde rit was de eerste op het Franse vlakke land en werd in de vorm van een ploegentijdrit verreden, gewonnen door Oracle Greenedge mocht Gerrans nu het geel om z´n schouders hangen. Geen punten te verdienen voor de Tourploeg met de ploegentijdrit.
 
Het was even wachten, maar in de vijfde etappe wist Cavendish dan toch zijn zege mee te pikken.  Inmiddels nestelde Robin Marees zich aan de kop van het klassement.
 
Etappe nummer zes werd door de Duitse sprinter Greipel gewonnen. Daryl Impey was na de etappe de eerste Afrikaanse renner (Z.A.) die de gele trui mocht aantrekken.
 
Mannetjesputter Sagan legde beslag op de winst in de 7e etappe. De meeste deelnemers aan de Tourploeg hebben renners als Sagan er in staan, de verschillen zijn derhalve nog niet al te groot.
 
De eerste bergetappe in de Pyreneeën zorgde voor grote verschillen in het Tourklassement. Een superbe Sky ploeg droogde de rest van het peloton af en Froome snelde naar de overwinning en naar het geel. Zijn ploeggenoot Porte nam de tweede plek over. Achter Valverde wisten Mollema en Ten Dam zich knap te nestelen op de 4e en 5e plek.
 
De tweede en laatste Pyreneeën etappe  bracht spektakel vanaf het startschot. Froome kwam al snel alleen te zitten maar wist zijn geel toch te behouden. Mollema en 'LTD' staan op een zeer verdienstelijke 3e en 4e plek. In de Tourploeg is het weer zure druiven eten voor de organisator ;-). Wie wel goede zaken doen en momenteel het podium bezetten zijn Robin Marees (410), Ton Blink (407), Ron van Wonderen (407), Peter Duineveld (399) en Frank Reiber (397). Maar...Parijs is nog ver!

Overige nieuwsberichten

Uitslagen Winter Tour de Waard 2018

De uitslagen van de Winter Tour de Waard, die begin november werd verreden op en rond het strand van Luna. ...

lees meer »

Winter Tour de Waard 2018

  ...

lees meer »

Foto's Dikke Banden Race 2018 & eerdere edities

De Dikkebandenrace is al jaren een onmisbaar evenement bij Tour De Waard. Hieronder hebben wij de foto's van deze edities voor u op een rijtje gezet:...

lees meer »

Uitslag Dikke Banden Race 2018

De uitslagen van de helden van de toekomst - de deelnemers aan de Dikke Banden Race - is ...

lees meer »