Deelname Decathlon Dikkebanden Race

Aanmelden Decathlon Dikke Banden Race mogelijk tot zaterdag 18 aug 17u00, daarna alleen op dag zelf bij organisatie

Heb je zin in een fietswedstrijdje waar je de snelste kunt zijn? Zijn de banden van je fiets goed opgepompt en ben ben je lekker sportief?  Doe dan mee aan de Decathlon Dikke Banden Race!
Je rijdt de race op je eigen fiets (geen racefiets) tegen leeftijdsgenootjes. Denk je dat jij snelste bent?

De Decathlon Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar die geen wielrennerslicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst.  Je kan je aanmelden door middel van onderstaand formulier.

De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parkoers afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht. Mocht je die niet hebben dan zijn die gratis bij de organisatie te leen.

En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO-ploeg paraat. Deelnemers aan de Dikke Banden Race stemmen in met het gebruik van foto's en videomateriaal die tijdens hun deelname zijn gemaakt door Decathlon ende KNWU.

Elk jaar mogen de winnaars van lokale races naar de landelijke Finaledag!

Moet je lid zijn van de KNWU om mee te mogen doen?

De Decathlon Dikke Banden Race is een ‘officiële’ fietswedstrijd voor kinderen die niet in het bezit zijn van een licentie of basislidmaatschap van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). De wedstrijden staan onder toezicht van de KNWU. Jeugdrenners die een KNWU licentie/basislidmaatschap hebben mogen niet meedoen, die zijn ‘te goed’. 

Op wat voor fiets mag je deelnemen?

 

De deelnemers rijden op eigen fietsen: gewone fietsen, mountainbikes of city bikes met een minimale banddikte van 28mm. Fietsen met versnellingen zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn echter niet toegestaan.

Hoe gaat het in z'n werk?

Er wordt gefietst  in drie groepen(7 & 8 jaar: 11u45, 9 & 10 jaar: 12u05, 11 & 12 jaar: 12u25). Inschrijving kan door middel van onderstaand formulier maar alleen tot 18 aug / 17u00, daarna wel nog op de dag zelf bij de organisatie (niet meer via website).

Je meldt je op 19 augustus 2016 tussen 10u30 en 11u30 bij de jurybus / kerk aan de Middenweg. Je krijgt een mooi shirt dat je mee naar huis mag nemen, er wordt  als je zelf geen helm hebt een helm verstrekt en aangemeten. Let op! Je fiets moet veilig zijn en zeker de remmen. Vraag aan je vader of moeder (of iemand anders die dit kan) om dit van te voren te controleren. Als je fiets niet veilig is, mag je niet mee doen aan de wedstrijd.

Om 11u30 moet de eerste groep bij de jurywagen aan de Middenweg aanwezig zijn. Deze staat tegenover bakkerij Jos Rood.

De 1e groep van de jongste meisjes en jongens start om 11u45. De 2e groep van oudere jongens en meisjes start ongeveer om 12u05. De laatste en oudste groep jongens en meisjes start ongeveer om 12u25. Na afloop van de koers blijven de eerste 3 jongens en de eerste 3 meisjes van elke groep bij de jurywagen voor de prijsuitreiking, die direct na het einde van de 3e rit zal plaatsvinden. Daarna volgt een echte ereronde van de eerste prijswinnaars.

Iedereen moet zijn helm na afloop inleveren, pas dan krijg je een aandenken. Het kan zijn dat je je helm direct na afloop van de wedstrijd aan een andere deelnemer van de volgende groep moet geven. Luister goed naar de mensen die de wedstrijd begeleiden dan wordt het een groot feest.

  Jongen     Meisje
Voorletters / Roepnaam
Achternaam
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mail adres
Telefoon
School
Op Tour de Waard ben ik jaar
 
VerzendenContactgegevens

Secretariaat
Rubensplein 3
1701 JD Heerhugowaard
.
info@tourdewaard.nl

Voorzitter Hans Rendering
Secretaris Hans Borst
Penningmeester Marc van Vliet
Ceremoniele begeleider José Sinnige
Algemene zaken Jos de Vries
Sportzaken Rick Berkhout
Herman Schenk
John Ottenbros
Webmaster Sebastiaan Hoogvorst