15 mei

BMC renner Tietema wint eerste wedstrijd Breed Schilderwerken Klassement

 

De 47ste Ronde van ’t Zand is een prooi geworden voor Zwollenaar Bas Tietema. Het twintigjarige talent dat rijdt voor het opleidingsteam van BMC bleek de sterkste in een kopgroep van vier.

Samen met Roy Pieters (Zwanenburg), Mitchell Huenders (Maarn) en Lars van de Vall (Ouderkerk aan de Amstel) koos Tietema het hazenpad nog voor de helft van de negentig kilometer gefietst waren. De koers werd moeilijk gemaakt door een constante regenval. Het kwartet koplopers had daar maling aan en elkaar gevonden. 

Door goed samen te werken, waarbij niemand verzaakte om kopwerk te doen, liep de voorsprong gestaag op. Nadat de sterke mannen vooraan uit waren gelopen tot ruim een minuut op de achtervolgers wist iedereen dat de koers gereden was. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Van de Vall als eerste achter de motorrijder aan. Zonder succes. Bij het opdraaien van de Kanaalkade in de Irenestraat kwam Tietema als een speer aan fietsen. ,,Ik wist dat ik als eerste de laatste bocht uit moest rijden", zei Tietema. ,,Bij het aangaan van de sprint wist ik dat ik een grote kans zou maken. Ik keek onder mijn schouder door en zag dat ik uitliep."

Voor de nummer twee Roy Pieters waren de druiven zuur, maar hij was reëel in zijn commentaar. ,,Nadat Tietema aanging voor de sprint wist ik dat hij zou gaan winnen", aldus de renner uit Zwanenburg. Regiorijder Dex Groen finishte als veertiende. De Tuitjenhorner miste de slag naar de kopgroep. Hij probeerde het nog wel, maar kon met Koos Jeroen Kers het gat niet dichtrijden. De sprint van het peloton om de vijfde plek ging naar Rick Ottema. 

Dat betekent dat de eerste wedstrijd die meetelt voor het Breed Schilderwerken Klassement is verreden. De volgende koersen die dat doen zijn Uitgeest (21 juni), Warmenhuizen (28 juni), Obdam (12 juli), Beverwijk (16 augustus) en de Ronde van Heerhugowaard op 23 augustus. 

Overige nieuwsberichten

TdW 2021 Geannuleerd

  Hoewel er versoepelingen zijn, en nog steeds worden aangekondigd, hebben wij, het bestuur van de Tour de Waard, afgelopen dinsdag het besluit ...

lees meer »

Tour Poule 2021

Doe tijdens de Tour mee met de Tour...

lees meer »

Tour Poule 2020 Uitslag

Alle deelnemers van de Tour Poule 2020, hartelijk dank voor de deelname! Helaas dit jaar geen Tour de Waard, maar toch winnaars, hieronder volgt de u...

lees meer »

Tourpoule 2020

...

lees meer »