10 jul

Groenewegen kopman Nederlandse ploeg op EK wielrennen in Alkmaar

 

 

Groenewegen kopman Nederlandse ploeg op EK wielrennen in Alkmaar

Dylan Groenewegen start als kopman in de wegwedstrijd voor profs bij de Europese kampioenschappen wielrennen in Alkmaar.

Bondscoach Koos Moerenhout heeft in zijn selectie van acht verder onder meer plaats voor Niki Terpstra, Dylan van Baarle en Mike Teunissen. "Met deze evenwichtige en sterke selectie mogen we met zelfvertrouwen aan de start komen. Voor de wegrit zal Dylan Groenewegen het speerpunt zijn", aldus Moerenhout.

Tom Leezer, Ramon Sinkeldam, Sebastian Langeveld en Elmar Reinders zijn de andere renners die geselecteerd zijn door Moerenhout. Jos van Emden zal uitkomen op de individuele tijdrit, een tweede renner voor dat onderdeel wordt nog aangewezen.

Bij de vrouwen koos bondscoach Loes Gunnewijk voor Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Amy Pieters, Marianne Vos, Demi Vollering, Lorena Wiebes en Kirsten Wild. Brand en Van Dijk staan ook aan de start bij de individuele tijdrit.

"We hebben een sterk team van rensters die het in een kopgroep of in een massasprint af kunnen maken", denkt Gunnewijk. "We gaan er alles aan doen om in eigen land Europees kampioen te worden. Het is mooi dat Nederland de primeur heeft met de teamrelay. Het is een nieuw onderdeel op de EK waar wij met een goed team van start gaan."

Voor de teamrelay, een aflossingskoers voor gemengde teams, werden Amy Pieters, Marianne Vos, Chantal Blaak, Bauke Mollema, Ramon Sinkeldam en Koen Bouwman geselecteerd.

Het EK begint op 7 augustus met de teamrelay en eindigt met de wegwedstrijd voor de mannen op 11 augustus.

Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190710_69405193/groenewegen-kopman-nederlandse-ploeg-op-ek-wielrennen-in-alkmaar

Overige nieuwsberichten

Tunnelroute Heerhugowaard 2019

...

lees meer »

Het is een fluitje van een cent, maar het moet wel gebeuren

...

lees meer »

Tour de Waard maakt zich op voor jubileum

...

lees meer »

Uitslagen Winter Tour de Waard 2018

De uitslagen van de Winter Tour de Waard, die begin november werd verreden op en rond het strand van Luna. ...

lees meer »