13 feb

Bericht van het bestuur: de voorzitter

TDW 2017,

 

Na TDW 2017 hebben we als bestuur weer onze evaluatie van TDW 2017 gehad.

Elk jaar hebben we wel weer  wat verbeterpunten om de wielerronden  tot een nog groter succes te maken.

Zoals: meer aandacht voor de hekken en stroballen langs het parcours. De veiligheid van de mensen met het opbouwen van de tenten. Betere communicatie met de bewoners van Poort Halfweg. We sluiten met TDW alle uit en ingangen af . Dat is voor de bewoners niet handig.

We nemen ook de MTB tour tocht in oktober mee. In 2017 hebben we  veel regen gehad maar desondanks toch weer  meer renners gehad dan vorig jaar.  We hebben in 2017 het parcours wat aangepast vanwege de modder . De finish vlag moet beter zichtbaar zijn al met al wat verbeterpunten . Maar we zijn blij dat we elk jaar meer renners krijgen.

 

 

2018,

 

Als TDW zijn we uitgenodigd door de gemeente om mee te denken over de aanpassing van de middenweg. Niet alleen de bewoners of de ondernemers maar ook wij als TDW. Wij zien dat als een bevestiging dat we als TDW wel een belangrijk evenement zijn die de gemeente graag wil behouden.

We hebben een probleem als we een middenweg met bloembakken hebben of een weg die niet aan de eisen van KNWU voldoet.( de laatste 500 meter voor de finish moet recht zijn)

Om het parcours te verplaatsen naar het industrieterrein is geen optie, we gaan dan de gezelligheid missen van de horeca.

Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we ons vinden in de ontwikkeling van de Middenweg.

We werken ook samen met de gemeente om het nieuwe evenementenbeleid  op te pakken. Voor beide is het nieuw en dat zorgt af en toe voor wat discussie maar daar komen we steeds weer uit. We gaan steeds meer digitaliseren. Kost ons minder tijd en energie.

Afgelopen maand hebben we  naar alle vrijwilligers weer een mail gestuurd om te vragen of je wil helpen bij TDW 2018. Het is weer een datum die midden in de bouwvak en de schoolvakantie valt. Vandaar dat we op tijd de uitnodiging versturen zodat we kunnen kijken waar onze problemen met de vrijwilligers komen. Het lijkt tot nu toe mee te vallen, veel mensen geven aan om zelfs meer te willen doen dan een functie.

Komende maand zijn we nog bezig om de sponsoren te benaderen . Maar ook de diverse leveranciers van hekken, geluid en niet te vergeten de EHBO.

We zijn dus weer gestart met de voorbereiding  en gaan op naar 19 augustus de datum van TDW 2018.

 

Hans Rendering 

Overige nieuwsberichten

TdW 2021 Geannuleerd

  Hoewel er versoepelingen zijn, en nog steeds worden aangekondigd, hebben wij, het bestuur van de Tour de Waard, afgelopen dinsdag het besluit ...

lees meer »

Tour Poule 2021

Doe tijdens de Tour mee met de Tour...

lees meer »

Tour Poule 2020 Uitslag

Alle deelnemers van de Tour Poule 2020, hartelijk dank voor de deelname! Helaas dit jaar geen Tour de Waard, maar toch winnaars, hieronder volgt de u...

lees meer »

Tourpoule 2020

...

lees meer »