06 okt

Peter Koning tekent profcontract bij Australische ploeg

 

 

De winnaar van de Tour de Waard 2012 verruilt woonplaats Venhuizen de komende twee jaar voor het Australische Melbourne.  

De 23 jarige Noord-Hollander, die overkomt van Metec-TKH,  wordt bij de Australische Pro Continentale ploeg ploeggenoot van onder andere landgenoten Wouter Wippert en Florian Goesinnen. 

Koning startte zijn wielercarrière in 2005 bij HRTC Hoorn. In 2007 werd hij lid van het Sinnige Bouw Wielerteam. In 2009 maakte hij de overstap naar het Line Lloyd, later Rucanor Line Cycleteam en de laatste drie jaar reed hij voor Metec-TKH. 

In 2013 boekte Koning mooie resultaten in de Ronde van Zuid-Holland (2e), DK tijdrijden (1e), Wielerronde van Vorden (2e), Ronde van Elburg (1e), Ronde van Elspeet (2e), Ronde van Nunspeet (3e). Daarnaast werd Koning 7e op het NK tijdrijden voor profs, nog mooi 6e in de afgelopen Tour de Waard en afgelopen maand nog 1e in de Ronde van Sint Pancras.  

We wensen Peter heel veel succes bij zijn nieuwe ploeg!

Overige nieuwsberichten

TdW 2021 Geannuleerd

  Hoewel er versoepelingen zijn, en nog steeds worden aangekondigd, hebben wij, het bestuur van de Tour de Waard, afgelopen dinsdag het besluit ...

lees meer »

Tour Poule 2021

Doe tijdens de Tour mee met de Tour...

lees meer »

Tour Poule 2020 Uitslag

Alle deelnemers van de Tour Poule 2020, hartelijk dank voor de deelname! Helaas dit jaar geen Tour de Waard, maar toch winnaars, hieronder volgt de u...

lees meer »

Tourpoule 2020

...

lees meer »