10 mei

Meld je snel aan voor de Rabo Dikke Banden Race!

 

AANMELDEN DIKKEBANDEN RACE

Heb je zin in een fietswedstrijdje waar je de snelste kunt zijn? Zijn de banden van je fiets goed opgepompt en ben  Doe dan mee aan de Rabo Dikke Banden Race! 
Je rijdt de race op je eigen fiets (geen racefiets) tegen leeftijdsgenootjes. Denk je dat jij snelste bent?

De Rabo Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar die geen wielrennerslicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst.  Je kan je aanmelden door middel van onderstaand formulier.

De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parkoers afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht. Mocht je die niet hebben dan zijn die gratis bij de organisatie te leen.

En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO-ploeg paraat. Deelnemers aan de Dikke Banden Race stemmen in met het gebruik van foto's en videomateriaal die tijdens hun deelname zijn gemaakt door Rabobank en KNWU.

Elk jaar mogen de winnaars van lokale races naar de landelijke Finaledag!

Moet je lid zijn van de KNWU om mee te mogen doen?

De Rabo Dikke Banden Race is een ‘officiële’ fietswedstrijd voor kinderen die niet in het bezit zijn van een licentie of basislidmaatschap van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). De wedstrijden staan onder toezicht van de KNWU. Jeugdrenners die een KNWU licentie/basislidmaatschap hebben mogen niet meedoen, die zijn ‘te goed’. 

Op wat voor fiets mag je deelnemen?

 

De deelnemers rijden op eigen fietsen: gewone fietsen, mountainbikes of city bikes met een minimale banddikte van 28mm. Fietsen met versnellingen zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn echter niet toegestaan.

Er wordt gefietst  in drie groepen(7 & 8 jaar: 11u45, 9 & 10 jaar: 12u05, 11 & 12 jaar: 12u25). Inschrijving kan door middel van onderstaand formulier.

Hoe gaat het in z'n werk?

Je meldt je op 23 augustus 2015 tussen 10u30 en 11u30 bij de jurybus / kerk aan de Middenweg. Je krijgt een mooi shirt dat je mee naar huis mag nemen, er wordt  als je zelf geen helm hebt een helm verstrekt en aangemeten. Let op! Je fiets moet veilig zijn en zeker de remmen. Vraag aan je vader of moeder (of iemand anders die dit kan) om dit van te voren te controleren. Als je fiets niet veilig is, mag je niet mee doen aan de wedstrijd.

Om 11u30 moet de eerste groep bij de jurywagen aan de Middenweg aanwezig zijn. Deze staat tegenover bakkerij Jos Rood.

De 1e groep van de jongste meisjes en jongens start om 11u45. De 2e groep van oudere jongens en meisjes start ongeveer om 12u05. De laatste en oudste groep jongens en meisjes start ongeveer om 12u25. Na afloop van de koers blijven de eerste 3 jongens en de eerste 3 meisjes van elke groep bij de jurywagen voor de prijsuitreiking, die direct na het einde van de 3e rit zal plaatsvinden. Daarna volgt een echte ereronde van de eerste prijswinnaars.

Iedereen moet zijn helm na afloop inleveren, pas dan krijg je een aandenken. Het kan zijn dat je je helm direct na afloop van de wedstrijd aan een andere deelnemer van de volgende groep moet geven. Luister goed naar de mensen die de wedstrijd begeleiden dan wordt het een groot feest.

Overige nieuwsberichten

Tour Poule 2020 Uitslag

Alle deelnemers van de Tour Poule 2020, hartelijk dank voor de deelname! Helaas dit jaar geen Tour de Waard, maar toch winnaars, hieronder volgt de u...

lees meer »

Tourpoule 2020

...

lees meer »

Tour de Waard 2020 afgelast

Tour de Waard vervalt vanwege het Corona virus Onze premier Mark Rutte heeft definitief de da...

lees meer »

Tour de waard is echt óns feest!

...

lees meer »