18 okt

Rabotop fantastisch evenement

 

 

2e RaboTop wedstrijd Heerhugowaard

 

Op zondag 16 oktober werd voor het eerst de MTB wedstrijd RaboTop in Heerhugowaard gehouden onder een heldere zonnige hemel. Bij het opbouwen was het koud en donker, maar met een goede verlichting was eigenlijk het finish en startgedeelte ruim voor de start van de eerste categorie gereed.

Het had de dag ervoor geregend zodat de ondergrond hier en daar modderig en glad werd.

De inschrijving was in het sportcentrum My HealthClub vlakbij het parkoers, geregeld. Waarvoor dank!

De jongste jeugd reed het eerste gedeelte over een verkleind parkoers, maar na twee ronden zag je al duidelijk dat het een zware rit zou gaan worden en na 4 ronden kwam Colin Westbroek in de laatste ronde voorbij Stijn Wierda en won. De andere categorieën werden voor een groot gedeelte over het reeds bestaande MTB parkoers gestuurd. Met lange stukken over het grasveld en de technische stukken achterop het Ruijgenbos. De verschillen waren na enkele ronden ook in deze categorieën groot. Het aantal voorinschrijvingen gaf een indicatie dat het wel eens druk zou kunnen worden en met een totaal van bijna 200 deelnemers(sters) bleek het met de belangstelling op deze mooie sportdag inderdaad goed te zitten.

Wij als Tour de Waard vonden het een evenement om mee door te gaan en volgend jaar staat deze wedstrijd dus weer op de kalender. Afhankelijk van de bodemgesteldheid passen we het parkoers wel of niet aan.

Iedereen heel hartelijk bedankt voor de inzet. Zonder vrijwilligers kunnen we dit niet zo succesvol laten zijn. Graag volgend jaar tot ziens!

Overige nieuwsberichten

TdW 2021 Geannuleerd

  Hoewel er versoepelingen zijn, en nog steeds worden aangekondigd, hebben wij, het bestuur van de Tour de Waard, afgelopen dinsdag het besluit ...

lees meer »

Tour Poule 2021

Doe tijdens de Tour mee met de Tour...

lees meer »

Tour Poule 2020 Uitslag

Alle deelnemers van de Tour Poule 2020, hartelijk dank voor de deelname! Helaas dit jaar geen Tour de Waard, maar toch winnaars, hieronder volgt de u...

lees meer »

Tourpoule 2020

...

lees meer »