12 dec

Tour de Waard 2013 wordt op zondag 18 augustus gehouden

Nog even en we staan weer op de rand van 2012 en 2013. Voor het bestuur van TDW is dat een moment om even terug te kijken met een evaluatie van TDW 2012 en een vooruitblik naar 2013.

TDW 2012 gaat de boeken in als een van de warmste koersen van de afgelopen jaren. Tevens was dit de eerste TDW onder de nieuwe voorzitter Hans Rendering. Het KNMI gaf op tijd al aan dat het een warm weekend zou worden, als bestuur waren we hier dan ook op voorbereid . Op een aantal plekken hadden we watertappunten neergezet en op het Raadhuisplein werden koele dorstlessers uit gedeeld. De extreme hitte had helaas tot gevolg dat de opkomst niet zo hoog was als dat we gewend zijn, gelukkig wisten vele enthousiaste wielerliefhebbers hun weg naar het parcours toch te vinden. En daar zagen ze een prachtige wedstrijd bij de elite met uiteindelijk de verdiende winnaar Peter Koning.

Als bestuur kunnen we terug kijkend op een zeer geslaagde TDW. Nieuw was dit jaar het G-fietsen, het fietsen voor mensen met een geestelijke beperking. Via Esdege -Reigersdaal was het gelukt om een 20 tal enthousiaste G-fietsers met begeleiding te krijgen.

Met het start schot van de burgemeester en onder begeleiding van een aantal motoren en een echte jury auto ging deze groep van start. Deze groep zou twee ronden gaan rijden zonder dat het een wedstrijd was, maar ook bij de meeste van hen zat het willen winnen in het bloed en maakte er dan ook een wedstrijd van. Na de finish ging iedereen met de burgemeester op de foto.

Ook bij de andere wedstrijden was het een strijd om uit eindelijk samen met de fraaie rondemiss op de hoogste trede te komen staan.

De Rabobank Dikke Banden Race was net als vorig jaar weer een topper, veel jeugdfietsers hadden zich hier voor opgegeven en maakte er in diverse categorieën een sportieve wedstrijd van.

Als bestuur blikken we altijd terug op de afgelopen TDW om te kijken wat er goed ging en waar we ons eventueel nog kunnen verbeteren. Tijdens de dag zelf worden de verbeterpunten al opgeschreven en na het opruimen van de spullen op maandag zitten we even bij elkaar om direct alle verbeterpunten door te nemen en aan te vullen. De vergaderingen na TDW worden gebruikt om de verbeterpunten met elkaar te bespreken en daar ook verbeteracties uit te halen voor de komende wedstrijden.

Binnenkort hebben we een evaluatiegesprek met Leo Dickhof van de gemeente Heerhugowaard om te horen wat de verbeter punten vanuit de gemeente zijn.

Afgelopen maand hebben Harry Wouterse en Hans de Vries aan gegeven te willen stoppen met de sponsorcommissie. Beide heren hebben jaren lang fondsen verzorgd voor TDW bij allerlei sponsoren. We gaan dus op zoek naar twee mensen die deze leuke taak willen overnemen.
Mochten er onder jullie mensen zijn die denken dat zij de aangewezen persoon zijn voor deze interessante functie, neem dan even contact met een van de bestuursleden op.

De voorbereidingen voor de 44e editie in 2013 zijn gestart. Op 18 augustus 2013 wordt de 44e TDW gereden, en de eerste gedachten gaan ook al weer uit naar de editie van 2014. Dan is namelijk alweer de 45e TDW. Deze zal uiteraard een apart tintje gaan krijgen. De aanvraag 2013 is ingediend bij de KNWU en bij de gemeente. We gaan kijken welke spullen er vernieuwd moeten worden van het parcours of zelfs uitgebreid moeten worden met bijvoorbeeld het nieuwe logo.

Namens het bestuur willen we iedereen bedanken voor hun inzet bij TDW en hopen dat we voor 2013 weer een beroep op jullie mogen doen. Zonder vrijwilligers is er geen TDW.

We wensen jullie een gezond en sportief 2013 toe.

Jose Brink, Marc van Vliet, Rick Berkhout, Hans Borst ,Jos de Vries en Hans Rendering.


Hans Rendering
Voorzitter TDW

 

 

 

Overige nieuwsberichten

TdW 2021 Geannuleerd

  Hoewel er versoepelingen zijn, en nog steeds worden aangekondigd, hebben wij, het bestuur van de Tour de Waard, afgelopen dinsdag het besluit ...

lees meer »

Tour Poule 2021

Doe tijdens de Tour mee met de Tour...

lees meer »

Tour Poule 2020 Uitslag

Alle deelnemers van de Tour Poule 2020, hartelijk dank voor de deelname! Helaas dit jaar geen Tour de Waard, maar toch winnaars, hieronder volgt de u...

lees meer »

Tourpoule 2020

...

lees meer »