24 apr

Tour de Waard maakt zich op voor jubileum

HEERHUGOWAARD - Heerhugowaard komt zondag 18 augustus weer in beweging, tijdens de vijftigste editie van Tour de Waard; het inmiddels alom bekende rondje door het oude centrum. Nadat de eerste wedstrijd werd verreden op industrieterrein De Zandhorst, verplaatste het evenement in de jaren zeventig naar de huidige locatie. Tot grote tevredenheid van de vele renners, sponsoren, horeca en natuurlijk het publiek.

 

Het bestuur heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten om deze vijftigste editie weer tot iets groots te laten groeien. De stichting Tour de Waard werkt met een draaiboek en is steeds in beweging om te verbeteren. Eén van de belangrijkste punten is het evalueren van het evenement en hierbij is er vooral aandacht voor de veiligheid van renners en publiek. Dat resulteert in het plaatsen van hekken rondom het parcours en het creëren van voldoende oversteekpunten. In een aantal bochten nemen EHBO'ers posities in. Zij zijn voorzien van portofoons, wat hen korte lijnen geeft met het bestuur en de jury in geval van calamiteiten.

Verbeteringen

"Het bestuur en de vrijwilligers van de Tour de Waard zijn steeds op zoek naar verbeteringen", aldus Hans Rendering, voorzitter van stichting Tour de Waard. "Stilstand is achteruitgang en dat willen wij niet. Een doel van het bestuur is om Heerhugowaard in beweging te krijgen. Mede dankzij de steun van de Rabobank, die als één van de grote sponsors, ons evenement ook dit jaar mogelijk maakt. Zij stimuleren vooral de jeugd om mee te doen aan de wielersport door middel van de dikkebandenrace, RaboTop wedstrijden en meer. Ook doen zij een bijdrage aan het kindervermaak in de Raadhuisstraat. We hopen daarmee veel ouders met kinderen naar het parcours te krijgen en hen iets aanbieden dat ze leuk vinden. Naast de bovengenoemde bank hebben we weer vele sponsoren bereid gevonden ons evenement financieel te steunen, om van deze speciale editie van de Tour de Waard een succes te maken."

Alles op orde

Om zes uur 's morgens komen de eerste vrijwilligers al bij elkaar om het rondje af te sluiten met hekken. Tegen zeven uur lopen er zestig vrijwilligers rond, om tot aan het startschot van de rondemiss alles op orde te krijgen. Exact om 10.00 uur wordt het startschot geven aan de jeugd voor de dikkebandenrace en het G-fietsen. Ook hier wordt hard gestreden om de eerste plaatsen.

Dernykoers

Hans: "Dit jaar hebben we als extraatje een dernykoers met oud-winnaars van Tour de Waard. Na de dameskoers starten uiteindelijk de renners van de elite/beloften en amateurs. Na de huldiging staan er weer zestig vrijwilligers klaar om alles op te ruimen. Laten we hopen dat het goed verloopt en dat we uiteindelijk kunnen terug kijken op een geslaagde dag en een geweldige vijftigste editie van Tour de Waard. We wensen iedereen vast heel veel plezier op deze speciale dag."

Overige nieuwsberichten

Tour Poule 2020 Uitslag

Alle deelnemers van de Tour Poule 2020, hartelijk dank voor de deelname! Helaas dit jaar geen Tour de Waard, maar toch winnaars, hieronder volgt de u...

lees meer »

Tourpoule 2020

...

lees meer »

Tour de Waard 2020 afgelast

Tour de Waard vervalt vanwege het Corona virus Onze premier Mark Rutte heeft definitief de da...

lees meer »

Tour de waard is echt óns feest!

...

lees meer »