05 jul

Tunnelroute Heerhugowaard 2019

De Waardse Tunnelroute: met het hele gezin sportief bezig zijn voor het goede doel.
De Waardse Tunnelroute: met het hele gezin sportief bezig zijn voor het goede doel. ((Foto: Archief))

Waardse Tunnel Route daags voor Tour de Waard

 
 

HEERHUGOWAARD - De vijfde editie van de Waardse Tunnel Route, de gezellige en sportieve sponsortocht door Heerhugowaard en omgeving, staat de dag voor de vijftigste Tour de Waard, zaterdag 17 augustus, op het programma. Nieuw in dit jubileumjaar is een wandelroute en een passe-partout, oftewel een combinatiestartbewijs met daarbij inbegrepen deelname aan de loterij en consumpties. Het hele weekend - het Waardse Wielerweekend - staat in het teken van ontspanning, fietsen wandelen en sportieve prestaties.

 

De Waardse Tunnel Route is een sponsorfietstocht en -wandeltocht voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar 't Praethuys, dat zich inzet voor het welzijn van een ieder die met kanker te maken heeft, en stichting VU Steunfonds Hematologie. Het vele laboratoriumwerk en het voortdurend ontwikkelen van adequate behandelmethoden van kwaadaardige beenmerg- en lymfeklierziekten is erg kostbaar. Extra financiële hulp is en blijft nodig om zo veel mogelijk deskundigen de diverse onderzoeken te kunnen laten verrichten en om zo snel mogelijk resultaten te kunnen boeken. Ook wil de stichting graag het welzijn van onze patiënten ondersteunen. Dankzij donaties aan de Stichting VU Steunfonds Hematologie zijn onder meer een rust- en ontspanningsruimte, een computer en fitnessapparatuur voor de patiënten beschikbaar gekomen. Houd deze krant in de gaten voor het verhaal van Erik Overtoom, een geboren Heerhugowaarder die leukemie heeft overwonnen mede dankzij de steun van het VU steunfonds hematologie.

Deelnemers kunnen kiezen uit fietsroutes van twintig, veertig, zestig of honderd kilometer en een wandelroute van vijftien kilometer. Starten kan tussen 09.00 en 11.00 uur en de eindcontrole sluit om 15.00 uur. Vertrek- en aankomstpunt is op sportcomplex De Kabel, bij het clubgebouw van handbalvereniging Tornado aan de Parklaan 1 in Heerhugowaard.

Inschrijven of meer weten? Kijk op www.waardsetunnelroute.com of mail naar waardsetunnelroute@outlook.com. 

Overige nieuwsberichten

Tour Poule 2020 Uitslag

Alle deelnemers van de Tour Poule 2020, hartelijk dank voor de deelname! Helaas dit jaar geen Tour de Waard, maar toch winnaars, hieronder volgt de u...

lees meer »

Tourpoule 2020

...

lees meer »

Tour de Waard 2020 afgelast

Tour de Waard vervalt vanwege het Corona virus Onze premier Mark Rutte heeft definitief de da...

lees meer »

Tour de waard is echt óns feest!

...

lees meer »